Stranačke aktivnosti     | 24.12.2018. 12:16 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Općinska organizacija SDP BiH Vogošća najoštrije osuđuje napad na crkvu sv. Majke Tereze u Vogošći, koji se desio u vrijeme nadolazećih Božićnih i novogodišnjih blagdana.

Smatramo da je to udarac na jednu od najvećih vrijednosti naše države, a to su multikulturalnost i multietičnost BiH. Ove i slične napade na naše temeljne vrijednosti, ispoljavanje mržnje i divljanje, nismo i nikada nećemo tolerisati.

Pozivamo istražne organe da stanu u zaštitu ljudskih prava i sloboda svih građana Vogošće, kako bismo svi zajedno poručili kako napadi na kuće molitve u našoj općini neće imati pogodno tlo.

Zahtijevamo da se počinioci ovog divljačkog akta čim prije pronađu i sukladno zakonima naše države najoštrije kazne.

Ne smijemo dozvoliti da neodgovorni pojedinci bace ljagu na poštene građane Vogošće i da ovakvi događaji prođu nekažnjeno. Vogošća je oduvijek bila mjesto međusobne tolerancije i suživota, i tako će ostati, bez obzira na zlonamjerne poteze kao što je jutrošnji.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

SDP osudio napad na crkvu sv. Majke Tereze u Vogošći

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom