Servisne informacije     | 23.12.2018. 14:18 |

Duža zadržavanja na ulazu u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Zbog predstojećih praznika, pojačana je frekvencija vozila na graničnim prijelazima te se duža zadržavanja bilježe na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijlazima.

Ovakva situacija zabilježena je na graničnom prijelazu Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Donja Gradina i Orašje, dok je na graničnom prijelazu Neum II pojačan promet vozila na izlazu iz BiH.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje, dok je na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Pojačana je frekvencija vozila na svim putevima koji vode prema unutrašnjosti zemlje, a na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu.

Na planinskim prevojima mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz te su iz BIHAMK-a vozače pozvali na opreznu vožnju i podsjetili da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog nastupajućeg katoličkog Božića, od sutra, 24. decembra, do 25. decembra do ponoći zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo