Ekonomija     | 21.12.2018. 12:28 |

Sarajevo Food Dictionary obilježio prvu godišnjicu i predstavio Winter Edition

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 21. decembra (FENA) - Predstavnici projekta Sarajevo Food Dictionary (SFD) obilježili su danas prvu godišnjicu rada i predstavili novo izdanja gastro vodiča Sarajevo Food Dictionary Winter Edition.  

SFD, kako je kazala njegova direktorica i osnivačica Medina Dedajić, prvi je i jedini vodič za gastro ponudu Sarajeva.

- Kroz predhodnu godinu smo ostvarili zavidne rezultate, imali smo četri izdanja printanog vodiča, od čega su zadnja dva u tiražu od 25.000 primjeraka. U junu smo zajedno sa našim partnerom Mistralom predstavili SFD online vodič kroz gastro ponudu grada Sarajeva koja je korisnicima dostupna besplatno na četiri jezika, a koja će u januaru imati i poboljšanja. Od aprila do decembra organizirali smo više od 20 događaja od čega je većina bila sold out. Radimo tematske događaje u različitim sarajevskim restoranima i radionice zdravog kuhanja - kazala je Dedajić.

Gastro vodič Winter Edition od jučer se može pronaći na poznatim distributivnim mjestima. Namijenjen je za peroid od decembra ove godine do maja 2019. nakon čega slijedi Summer Edition.

- SFD je od klasičnog gastro vodiča sa kratkim informacijama prerastao u magazin iako je zadržao forumu džepnog vodiča. U Winter Edition otkrivamo nove, male restorane koji su se otvorili u Sarajevu, nove delicije za ponijeti, nove gastro izlete... Sada u u gastro abecedi imamo više od 110 jela i top tri mjesta u Sarajevu gdje gurmani to mogu da probaju – istakla je Dedajić.    

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Obilježena godišnjica 105. motorizovane brigade: Ponosni smo što su imena naših branilaca časna

Obilježena peta godišnjica ubistva policijskog službenika FUP-a Mahira Begića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo