Bosna i Hercegovina     | 21.12.2018. 10:20 |

Općina Novi Grad: Edukacija o zaštiti od požara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. decembra (FENA) - Općina Novi Grad pokrenula je aktovnosti u okviru kampanje  zaštite od požara "Oprezni i spremni",  te je u čertvrtak u prisustvu povjerenika zgrada, predstavnika MZ-a i novogradskih osnovnih škola u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo održana edukacija iz oblasti zaštite i spašavanja od požara.

Edukaciju su držali Maida Mekić Skrobanović, inspektorica za zaštitu od požara, koja je govorila o zakonskim regulativama koje su na snazi po ovom pitanju, Mladen Čavar koji je prezentovao najčešće uzroke nastanka požara i preventivne savjete, te Namik Klino, viši vatrogasni oficir I klase koji je prezentovao primjere iz prakse.

 - Obzirom da je prethodnih godina uvećan broj požara u zgradama kolektivnog stanovanja ukazala se potreba da se postojeći sistem zaštite od požara unaprijedi edukacijom građana o primjeni preporučenih mjera. Važno je građanima dati do znanja da oni u velikoj mjeri mogu doprinijeti prevenciji nastanka požara“, kazao je koordinator projekta Elvis Hodžić.

 Općina Novi Grad Sarajevo najveća je općina Grada Sarajeva. Stanogradnja i broj ljudi koji se doseljavaju je svakim danom sve veći, te je neophodno uspostaviti adekvatan sistem zaštite i spašavanja od požara. Podizanje svijesti građana je cilj ovog projekta. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Posjeta porodici Trnka - Općina Novi Grad u 2024. planirala podršku svim porodicama sa troje djece

Općina Novi Grad Sarajevo subvencionira kamatne stope stambenih kredita za mlade (VIDEO)

Općina Novi Grad sa više od 200 djece svečano obilježila Dan državnosti BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu