Sport     | 21.12.2018. 08:10 |

Danas 25. izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona

FENA Saopćenje

TUZLA, 21. decembra (FENA) - Sportski savez Tuzlanskog kantona danas organizuje tradicionalni Izbor sportiste Tuzlanskog kantona, koji će biti održan 25. put.

Manifestacija Izbora najboljih sportista u 2018. godini, koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, na sceni Velike sale BKC-a TK okupit će 45 nagrađenih sportista, trenera, sportskih ekipa i zaslužnih sportskih radnika.

Ocjenjivački žiri kojim je predsjedavao Muhamed Avdić, od približno stotinu pristiglih nominacija odabrao je najbolje u 16 kategorija, dok će Sportski savez dodijeliti i 10 specijalnih priznanja za doprinos i razvoj sporta u Tuzlanskom kantonu.

Izmjena uvedena na prošlom Izboru sportiste TK, kada su dodijeljena priznanja za ravnopravne grupe nagrađenih sportista iz pojedinačnih i ekipnih sportova ostat će praksa ove i narednih godina prilikom nagrađivanja najboljih u Tuzlanskom kantonu, saopćeno je iz Sportskog saveza TK.

- Rukovodili smo se time da napravimo takav pravilnik koji bi stvorio realnije prilike za nagrađivanje i sportista koji se bave kolektivnim sportovima. Naši klubovi ostvaruju zapažene rezultate u košarci, rukometu, odbojci, fudbalu i drugim sportovima i želimo dati na značaju najboljim pojedincima koji stvaraju te uspjehe, baš kao što je ranije bio slučaj sa sportistima iz pojedinačnih sportova - istakao je Jadran Lasetović, generalni sekretar SSTK-a.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Tuzlanski kanton - Svim osnovcima osigurani besplatni udžbenici

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona izvršena 72 inspekcijska nadzora

Doznačavanje sredstava Federalnom zavodu PIO za pomoć penzionerima Tuzlanskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo