Bosna i Hercegovina     | 20.12.2018. 19:25 |

Za kapitalne investicije u Gornjem Vakufu-Uskoplju oko 1,8 miliona KM

FENA Saopćenje

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 20.decembra (FENA) - Budžet općine Gornji Vakuf-Uskoplje za 2019., u iznosu od 6.721.300 KM, usvojen je danas na sjednici Općinskog vijeća u tom gradu.

Za predloženi budžet, koji je obrazložio pomoćnik načelnika u resornoj općinskoj službi Nikola Milić, glasalo je 17 vijećnika, dva su bila protiv, a dva suzdržana.

Kako je kazao načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević, tekst Prijedloga budžeta za iduću godinu rađen je na bazi izvršenja budžeta u 2018., tako da nije bilo značajnijih promjena u planiranim prihodima i rashodima.

-Porezni prihodi su predviđeni u iznosu od 47 posto, neporezni oko 30 posto, a ostatak su kapitalni transferi i višak prihoda u odnosu na rashode iz prethodnih godina, a prema našim procjenama radi se o iznosu od  400.000 KM - naglasio je.

Dodaje kako će na plate budžetskih korisnika biti izdvojeno oko 25 posto budžeta, a za kapitalne investicije blizu 30 posto, odnosno oko 1,8 miliona KM.

Usvojen je Prijedlog odluke o izvršenju budžeta općine Gornji Vakuf-Uskoplje za narednu godinu, a tokom diskusije o stanju putne infrastrukture u toj općini, iznesene su brojne primjedbe na čišćenje snijega s gradskih ulica i lokalnih puteva.

-Mehanizacija koju imamo nije dovoljna za čišćenje snijega iznad 20 centimetara, pogotovo u brdsko-planinskim područjima. Međutim, zajedno s ljudima koji su nam ponudili pomoć, uspjeli smo u roku od  72 sata učiniti prohodnim sve puteve u općini - naglasio je.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Skupština TK usvojila budžet za 2024. godinu

Vlada TK prihvatila izjašnjenja na amandmane na prijedlog budžeta TK za 2024.

Izraelski parlament odobrio državni budžet, vrijedan 159 milijardi dolara

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'