Bosna i Hercegovina     | 20.12.2018. 18:11 |

PSD "Zlatni ljiljan" dodijelilo certifikate mladim planinarima Općine Novi Grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - Planinarsko sportsko društvo "Zlatni ljiljan" dodijelilo je certifikate mladim planinarima Općine Novi Grad, uz čiju podršku se realizira projekat Planinarske družine - edukacija kroz planinarsku školu.

U ovoj sezoni početnički program planinarske škole prošlo je 139 učenika, a u naprednom programu škole učestvovalo je još 250 učenika, članova planinarskih družina iz protekle sezone.

- Ponosni smo što smo uspjeli u dvije sezone 463 mladih ljudi odvesti u prirodu, upoznati s osnovama planinarenja, s ljepotama naše domovine i dali im priliku da se upoznaju i steknu nova prijateljstva - rekao je predsjednik PSD „Zlatni ljiljan“ Sado Šatrović.

Dodao je da je Općina Novi Grad prepoznala ovaj projekat kao vrijedan podrške i pažnje i već drugu godinu finansiraju projektne aktivnosti. Zahvaljujući toj podršci učenici iz novogradskih osnovnih i srednjih škola osnovali su planinarske družine i doživjeli predivne trenutke u prirodi.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić izrazio je zadovoljstvo što se navedeni projekat uspješno realizira već drugu godinu i što je obuhvatio sve osnovne i srednje škole.

Završna svečanost na kojoj su učesnicima, mladim planinarima dodijeljeni certifikati bila je prilika i da se PSD „Zlatni ljiljan“ zahvali onima koji su podržali ovaj projekat. Zahvalnice su uručene Općini Novi Grad, GSS Novi Grad, Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS i novinarki „Oslobođenja“ Eldini Zolj - Balenović, navedeno je u saopćenju Općine Novi Grad.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Posjeta porodici Trnka - Općina Novi Grad u 2024. planirala podršku svim porodicama sa troje djece

Memorijalni uspon na Bjelašnicu, sjećanje na planinare stradale prije šest decenija

Općina Novi Grad Sarajevo subvencionira kamatne stope stambenih kredita za mlade (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo