Sport     | 22.12.2018. 09:33 |

Sirčo: Cilj nam je da budemo među tri ekipe u prvenstvu i osvojimo Kup (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

 

SARAJEVO, 22. decembra (FENA) - Rukometni klub Bosna Visoko nakon više godina ponovo je u vrhu bosanskohercegovačkog rukometa.

Nakon povratka u Premijer ligu BiH u prošloj sezoni bili su šesti u prvenstvu i igrali finale Kupa, a ovu polusezonu su završili na prvoj poziciji. Uprava je učinila sve da ekipa ima adekvatne uvjete za rad, dovedeno je nekoliko igrača koji su se pokazali kao prava pojačanja. Iako uoči početka sezone nisu važili za favorite, u prvih 13 kola visočki rukometaši ostvarili su 10 pobjeda i na pravom su putu da ostvare svoj cilj.

- Za sada ide dobro. Od početka smo imali plan, a to je plasman među tri ekipe Premijer lige i pobjeda u Kupu. Ne kažem da nam je Kup prioritet, ali ako budemo imali dobar raspored i da dođemo do finala, odnosno osvojimo Kup te budemo među tri ekipe u prvenstvu, ostvarili bismo cilj - rekao je trener Edhem Sirčo u razgovoru za Fenu.

Istakao je da je prošla godina iskorištena da se napravi kvalitetan tim ljudi u upravi i klubu, i da se napravi iskorak u radu.

- To nam se sada vraća. Možemo biti zadovoljni. Igrači su izvukli maksimum, bez obzira na težak raspored i na povrede - istakao je Sirčo.

Naglasio je da na skoro svim pozicijama imaju par iskusnih igrača, uz mlade koji nadopunjuju ekipu.

- Međutim, imali smo i neke povrede, ostali smo bez desnog krila i bez desnog beka koji je suspendovan, nemamo pivota... Imamo dosta prostora za pojačanja, ali to zavisi od finansijske i situacije na tržištu igrača. Za igrače iz inostranstva treba mnogo novca, ali ćemo sve znati u narednih sedam dana - naglasio je Sirčo.

Izrazio je nadu da će uspjeti dovesti dva-tri kvalitetna igrača koji će se dobro uklopiti u ekipu i da će nastaviti s pobjedama, ali i da će Savez pratiti napredak u bh. rukometu.

- Navijači su se vratili na tribine, svi klubovi u BiH egzistiraju i povećavaju nivo kvaliteta. Nadam se da će Savez, koji ne radi ono što bi trebao raditi, osjetiti da je rukomet u napretku, da nam treba podrška da budemo organiziraniji i da imamo bolje uslove - poručio je Sirčo.

Rukometni klub Bosna prvi dio prvenstva završio je na prvom mjestu sa 30 bodova. Ekipa iz Visokog upisala je deset pobjeda uz tri poraza i na pragu je ponovi ono što je radila krajem devedesetih godina prošlog stoljeća. 

Pogledajte http://fena.ba/video/2413/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1kGRNhuVzYzE9u28x_1bPYh9ifqLrcvIe?usp=sharing

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Senad Skopljak nakon devet godina ponovo trener RK Bosna Visoko

Rukometaši visočke Bosne u derbiju dočekuju Vogošću

Čabaravdić: Ne smijemo se opustiti, niti potcijeniti Slaviju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo