Ekonomija     | 20.12.2018. 16:01 |

Kasim Kotorić novi predsjednik Udruženja metalske i elektro industrije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - U naredne četiri godine funkciju predsjednika Udruženja metalske i elektro industrije Privredne komore FBiH (PKFBiH) obavljat će Kasim Kotorić iz kompanije Pobjeda Tešanj, a potpredsjednika Sead Gušmirović iz Energoinvesta Sarajevo.

To je odlučeno danas na sjednici Odbora Udruženja metalske i elektro industrije Privredne komore FBiH, koji broji sedamnaest privrednih društava.

Izborom predsjednika i potpredsjednika, završena je procedura izbora tijela Udruženja metalske i elektro industrije za naredne četiri godine.

Predsjednik Udruženja Kasim Kotorić rekao je će Udruženje intenzivno raditi na smanjenju parafiskalnih nameta, usaglašavanja cijena energenata, problemu nedostatka radne snage i sistema obrazovanja, te na donošenju programa mjera stimulacije realnog sektora.

Novoizabrani potpredsjednik Udruženja Gušmirović naglasio je da će Udruženje sa Vladom Federacije BiH i ministarstvima pokušati doći do povoljnijeg poslovnog ambijenta, koristeći se smjernicama Strategije razvoja metalnog i elektro sektora Federacije BiH, saopćeno je iz Udruženja metalske i elektro industrije PKFBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Privredna komora FBiH - Projekt za dobijanje žigova 'BH kvaliteta' i 'Izvorno domaće'

Mališević: Globalna nestabilnost se prelila i na BiH i usporila rast ekonomije

Pad poslovanja u metalskoj i elektroindustriji FBiH tokom 2023.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo