Ekonomija     | 20.12.2018. 15:34 |

Turistička zajednica KS i Idea uručili certifikate polaznicima seminara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - Na seminaru "Digitalni marketing i društveni mediji u turizmu" koji je realizovalo Udruženje "Idea" pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo, učestvovalo je 48 turističkih radnika Kantona Sarajevo. 

Taj projekt namijenjen je edukaciji turističkog sektora o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja biznisa koristeći digitalne platforme i društvene medije, kroz planiranja i implementacije uspješnih digitalnih marketing kampanja.

Osnovna ideja je ohrabrivanje turističkog sektora za korištenje digitalnih platformi i unapređenje trenutnih znanja o digitalnom marketingu i društvenim medijima.

Seminar digitalnog marketinga i društvenih medija u turizmu je intenzivni trodnevni seminar o uspješnom vođenju sopstvenog biznisa u oblasti turizma, a posebno je koristan za digitalnu transformaciju biznisa, optimalno korištenje društvenih i tradicionalnih medija, prepoznavanje i korištenje trendova u digitalnom marketingu i savremenom turizmu.

Turističkim radnicima koji su uzeli učešće na seminaru, certifikate su uručili predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar i predstavnici Udruženja "Idea" Almir Peštek i Suada Peštek.

Hubijar je zahvalio učesnicima na pohađanju seminara i na doprinosu razvoja turističkog sektora Kantona Sarajevo, te kazao da Turistička zajednica Kantona Sarajevo radi na kontinuiranom poboljšanju sektora.

Peštek, koji je bio predavač na seminaru, naglasio je da je taj seminar prvi put organizovana profesionalna edukacija za turističke radnike iz oblasti digitalnog marketinga, što ima izuzetnu važnost jer je turistička industrija digitalna industrija, saopćeno je iz Turističke zajednice.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Gračanici održan seminar o HACCP sistemu sigurnosti hrane

Kanton Sarajevo tokom novogodišnjih praznika posjetilo 13.529 turista

USAID prepoznao nove partnere u lokalnim zajednicama za saradnju s dijasporom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo