Bosna i Hercegovina     | 20.12.2018. 15:17 |

Načelnik Šljivo posjetio kakanjske rudare na PK "Vrtlište"

FENA Saopćenje

KAKANJ, 20. decembra (FENA) - Vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo posjetio je jučer rudare na Površinskom kopu “Vrtlište” .

Povodom Dana rudara uputio je i poruku rudarima u kojo je istaknuo da su oni najzaslužniji što je Kakanj danas grad koji nudi perspektivu, saopćeno je iz Općine Kakanj.

- Naši rudari su generacijama gradili ovaj grad. Oni su najzaslužniji za to što je Kakanj danas grad koji nudi perspektivu. Njima dugujemo sve i zato naši rudari imaju našu bezrezevnu podršku u ostvarivanju svih svojih prava - kazao je Šljivo.

Istaknuo je da cijena uglja mora biti pravedna, te da bez uglja nema električne energije, a bez električne energije nema razvoja.

- Zato su rudari najvažniji faktor našeg opstanka i razvoja. Vaši interesi su i naši interesi. Vaša prava su naša obaveza - naglasio je. 

Dodao je da se u potpunosti slaže s rudarima u pogledu poboljšanja uvjeta za rad i sigurnost, te da je važno podići investicije da bi produktivnost podigli na viši stepen.

- Našim rudarima, onima čiji je hljeb sa sedam kora, onima što rade u mraku da nama nije mračno i onima što rade u blatu da nama nije hladno, čestitam 21. decembar, Dan rudara - zaključio je Šljivo.   

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Odobrena uplata više od 14,2 milijuna KM za uvezivanje staža za 386 rudara

Na Dan rudara potpisan novi kolektivni ugovor u oblasti rudarstva u FBiH

Husić: Pružit ćemo otpor svakom nepravednom i nehumanom rješenju (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta