Bosna i Hercegovina     | 20.12.2018. 14:05 |

Čavara razgovarao s predsjednikom Udruženja dijaliziranih bolesnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. prosinca (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je u četvrtak s predsjednikom Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH Tomislavom Žuljevićem.

Predsjednik Udruženja Tomislav Žuljević izrazio je zadovoljstvo novousvojenim izmjenama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja FBiH, kojim je došlo do poboljšanja uvjeta transplantacije za pacijente, ali i ukazao na potrebu njegove brže i učinkovitije implementacije.

Također je istaknuo potrebu za većom promocijom, kontinuiranom edukacijom i podizanjem svijesti o važnosti darivanja organa, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Žuljević je tom prigodom uručio zahvalnicu predsjedniku Federacije BiH za financijsku potporu odlasku pacijenata iz BiH u Italiju na Europske sportske igre dijaliziranih i transplantiranih Cagliari 2018.

Čavara je ukazao na potrebu veće uključenosti svih institucija nadležnih za provođenje Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja, kako bi pridonijeli ubrzanju postupka i povećanju broja transplantacija, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Čavara posjetio crkvu i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu

Evropski džudo kup za juniore - Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo