Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 18.12.2018. 17:13 |

Svečano obilježena 42. godišnjica Univerziteta u Tuzli (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 18. decembra (FENA) - Svečanom akademijom, pomocijom najboljih studenata i uručivanjem "Zlatne plakete Univerziteta u Tuzli", te dodjelom priznanja profesorima koji su u protekloj godini izabrani u trajno zvanje redovni profesor, danas je obilježena 42. godišnjica Univerziteta u Tuzli.

Ovom prilikom rektorica Nermina Hadžigrahić poručila je da ovaj univerzitet predstavlja jedan od temelja u oblikovanju visokog obrazovanja u BiH.

- Mišljenja sam da svaka visokoškolska ustanova u našoj zemlji treba da ima vodeću ulogu u društvu, jer obrazuju mlade ljude, odnosno intelektualce, na kojima počiva budućnost zajednice. Mnogo je poteškoća i izazova iza nas, a mnogo toga nas čeka i u budućnosti. S time se trebamo boriti. Nadam se da će Univerzitet u Tuzli i u budućnosti zauzimati onu poziciju koju zaslužuje - rekla je rektorica Hadžigrahić.

Među brojnim gostima na svečanoj akademiji bio je i rektor Univerziteta u Mostaru Zoran Tomić, koji je čestitao obljetnicu kolegama s Univerziteta u Tuzli, rekavši da su 42 godine postojanja potvrda bogate tradicije razvoja visokog obrazovanja i naučno-istraživačkog rada.

- Univerzitet u Tuzli generator je razvoja ovog dijela BiH i s te strane igra važnu ulogu u oblikovanju bh. visokog obrazovanja i naučnog istraživanja, te kao takav je jedan od nezamjenjivih, vidljivijih i prepoznatljivijih u BiH - kazao je Tomić.

Na današnjoj akademiji uručene su i "Zlatne plakete" Univerziteta u Tuzli, a dobilo ih je petoro studenata koji su za vrijeme školovanja postigli izvanredne rezultate s prosječnom ocjenom iznad 9,9.  To su: Jasmina Kavgić (Ekonomski fakultet), Selma Begić (Filozofski – smjer žurnalistika), Asmir Đidić (Elektrotehnički fakultet), Rasma Kurtović (Pravni fakultet) i Samir Ustalić (Rudarsko-geološki i građevinski fakultet).

- Zlatna plaketa je dokaz da se trud isplati. Smatram da je ovo podsticaj i za sve studente koji će u životu konstantno učiti i nadograđivati se. Nagrada koja slijedi nakon ovoga je besplatno školovanje na Univerzitetu u Tuzli, što ću svakako iskoristiti - kazala je Selma Begić, diplomirana žurnalistica.

Pogledajte http://fena.ba/video/2407/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Q6v5WXKfoogLNzEhZ6Sj-QLo_recTF_L?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Održana promocija knjige 'Europsko ugovorno pravo i izazovi digitalizacije'

Promocija Vijeća za rodnu ravnopravnost Univerziteta u Tuzli

Sutra promocija Vijeća Univerziteta u Tuzli za rodnu ravnopravnost

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta