Kultura     | 18.12.2018. 17:16 |

Hamidović na listi istaknutih predavača IEEE SSIT-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. decembra (FENA) - Međunarodno udruženje koje se bavi utjecajem tehnologija na ljudsko društvo (IEEE SSIT) u mjesečnom bitlenu predstavilo je aktivnosti člana iz Bosne i Hercegovine Harisa Hamidovića na promociji pitanja od interesa za ovo strukovno udruženje.

Udruženje je prethodno uvrstilo ovog bh. stručnjaka u svoju listu istaknutih predavača za oblasti inženjerske etike i profesionalne odgovornosti, te oblasti privatnosti i sigurnosti povezanih s novim tehnologijama.

SSIT djeluje kao posebno društvo u sklopu svjetskog Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE), a bavi se pitanjima utjecaja tehnologija na svijet, te kako primjena tehnologija može poboljšati svijet.

Ovo IEEE društvo se fokusira na pitanja kao što su: humanitarno inženjerstvo, pitanja zaštite okoliša, uključujući klimatske promjene, zelene tehnologije i održivi dizajn, privatnost i sigurnost te druge privredne, zdravstvene i sigurnosne implikacije tehnologije. Bavi se inženjerskom etikom i profesionalnom odgovornošću, inženjerskim obrazovanjem uključujući i K-12 obrazovanje i inženjersko obrazovanje u vezi s društvenim implikacijama tehnologije, historijom tehnologije, javnim politikama vezanim za inženjerstvo i drugim oblastima, saopćeno je iz Udruženja.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hamidović: Sigurnost na internetu gotovo da više i ne postoji

Čelni ljudi IEEE Power & Energy sekcije u posjeti EPBiH

Stručnjaku Harisu Hamidoviću priznanje iz oblasti elektrotehnike i računarstva

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu