Servisne informacije     | 18.12.2018. 13:42 |

Moguće obrušavanje snježnih lavina preko prijevoja Čemerno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. decembra (FENA) - Zbog snježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji - Blidinje.

Zbog čišćenja povremeno dolazi do obustavljanja saobraćaja za teretna vozila, a trenutno je obustava na snazi na putu Tomislavgrad - Posušje. 

Jak vjetar povremeno formira snježne nanose i na ostalim dionicama u jugozapadnim krajevima, zbog čega se saobraća otežano. Izdvajaju se putevi: Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres i Glamoč-Mrkonjić Grad. 

Na putevima Dobro Polje - Brod na Drini i Gacko - Foča (preko prijevoja Čemerno, na lokalitetu između dva tunela) skreće se pažnja na moguće obrušavanje snježnih lavina.  

Na ostalim putevima saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozorava se na mjestimičnu poledicu, posebno na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Vozači se pozivaju na maksimalno opreznu vožnju i napominju da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje  i zakonski obavezno. 

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.  

Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori na GP Hum-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 t. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana