Bosna i Hercegovina     | 18.12.2018. 13:08 |

Cvijanović-Wigemark: Iz BiH usaglašeni objedinjeni odgovori na Upitnik EU

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 18.decembra (FENA) - Na sastanku predsjednice Republike Srpske (RS) Željke Cvijanović sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovini Lars-Gunarom Vigemarkom izražen je optimizam da će iz BiH uskoro biti upućeni usaglašeni objedinjeni odgovori i da će država u najskorijem periodu dobiti status kandidatata za članstvo u Evropskoj uniji.

Cvijanović je ponovila da su institucije tog bh. entiteta nezaobilazan faktor u procesu evropskih integracija, te da se zajedničke aktivnosti u BiH na ovom planu mogu realizirati u skladu s pravilima i principima sistema koordinacije.

Na sastanku u Banjoj Luci je bilo riječi i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama, a razgovarali su i o procesu konstituisanja vlasti nakon okotobarskih izbora.

Cvijanović je istakla da je formiranjem vlasti RS pokazao da prednjači u odnosu na ostale u BiH gdje ti procesi još traju, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

Istakla je da će fokus svih nadležnih institucija RS-a i u narednom periodu biti institucionalna, fiskalna i budžetska stabilnost, kao preduslov za uspješan nastavak provođenja reformskih mjera.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom