Svijet     | 18.12.2018. 13:16 |

Gaddafijev sin opire se deportaciji iz Zimbabvea

FENA Internet

HARARE, 18. decembra (FENA) - Usvojeni sin pokojnog libijskog čelnika, pukovnika Muammara Gaddafija, opire se pokušajima zimbabveanskih vlasti da ga deportuju u Tripoli, pozivajući se na strahovanja za vlastitu sigurnost, javili su u utorak zimbabveanski državni mediji.

Ministar za pravdu, pravosuđe i parlamentarna pitanja, Ziyambi Ziyambi, poručio je senatskoj komisiji za ljudska prava da je Abhallha Mone Moussa Moummare odbio da bude ukrcan na avion iz Addis Ababe u  Etiopiji, odakle je trebao krenuti za Libiju.

Ziyambi je izvijestio senatore o tome kako se vlada bavi izbjeglicama i o njihovim životnim uslovima dok borave u zatvorima, javile su u utorak novine Herald.

Ziyambi je izjavio novinama da je Gaddafijev sin pobjegao iz Libije nakon što mu je otac bio svrgnut i ubijen u 2011. godine, i da je stigao u Harare u 2014.

On se potom obratio Vrhovnom sudu, žaleći se na njegovo pritvaranje u zatvor maksimalne sigurnosti Chikurubi i zatražio je da mu se odobri izbjeglički ili azilantski status, prenosi Xinhua.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

BiH deportirala ilegalne migranate iz Maroka

Đoković u beogradskoj zračnoj luci izbjegao novinare i navijače

Australija ukinula vizu prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!