Regija     | 18.12.2018. 10:51 |

Vučić zadovoljan rezultatom sjednice Vijeća sigurnosti u New Yorku

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD,  18. prosinca (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo rezultatima sjednice Vijeća sigurnosti UN-a u New Yorku. 

Vučić je rekao da je Srbija imala priliku da na otvorenoj sjednici upozna međunarodnu javnost sa situacijom na Kosovu poslije uvođenja taksi na srpsku robu i odluke o transformaciji sigurnosnih snaga Kosova.

On je prisutnima na sjednici Vijeća sigurnosti priopćio da je Srbija ispunila sve obaveze iz Briselskog sporazuma dok, kako je rekao "Priština nije ispunila ništa", prenosi RTCG.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je UN da se više uključi u dijalog Prištine i Beograda. Srbima na Kosovu poručio je da će Beograd biti uz njih.

Kako je navedeno u priopćenju poslije zasjedanja Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje EU-Kosovo u Bruxellesu, Europska unija ponovno je ponovno izrazila žaljenje zbog odluke Vlade Kosova o povećanju carina od sto posto na uvoz iz Srbije i BiH, kao i nametanje necarinskih prepreka, i ponovo tražila da se te mjere odmah povuku.

Europska unija je također predočila da "svi već postignuti sporazumi u dijalogu (Beograd-Priština) moraju neodložno biti sprovedeni, a posebno 2015. godine sklopljeni sporazum o Asocijaciji/Zajednici općina sa srpskom većinom".

EU je ukazala da carine na robu iz Srbije i BiH štete ekonomskim interesima Kosova i njegovih građana, smanjuju obim trgovine i umanjuje atraktivnost Kosova za strane investicije.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Srbiji rekordna izlaznost birača za Hrvatski sabor

Haxholli: Srbija blokira kosovske autobuse na granici s Hrvatskom

Vučević: Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe nastavak festivala licemjerja

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana