Ekonomija     | 18.12.2018. 07:28 |

Konferencija 'Digitalizacija bh. društva' u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. decembra (FENA) - Na konferenciji "Digitalizacija bosanskohercegovačkog društva“ danas u Sarajevu bit će izvršen presjek stanja u BiH kada je riječ o digitalizaciji i informaciono-komunikacionoj tehnologiji, te inicirane aktivnosti koje trebaju pokrenuti promjene.

Konferencija je dio Programa razvoja informacionog društva BiH, s ciljem promocije bosanskohercegovačke privrede i podrške usklađivanju izvozno orijentisanim kompanijama u približavanju modernim tokovima poslovanja i rada u Evropskoj uniji i svijetu.

Rad konferencije će biti podijeljen u panele - digitalizacija transportnog i logističkog sektora, e-zdravstvo, e-uprava, e-obrazovanje, e-biznis, mediji i informaciono društvo, informaciono-komunikacijske tehnologije i infrastuktura, e-pravosuđe, e-ekologija, cirkularna ekonomija i industrija, informaciono-komunikacijske tehnologije i energetska učinkovitost, Cyber sigurnost i e-građanin, interoperabilnost, digitalizacija kulturno-istorijskog nasljeđa, informaciono-komunikacijske tehnologije i sigurnost, tehnološke usluge informacionog društva, e-finansije, e-preduzeća, mobilnost radne snage, potrošačka dobra. 

Na konferenciji će učestvovati predstavnici akademske zajednice, biznis sektora, javnog sektora, te članovi asocijacija i udruženja, saopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Izvoz drvnog sektora BiH usporila ekonomska kriza u Njemačkoj

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo