Sport     | 17.12.2018. 16:20 |

Počeo 34. Novogodišnji malonogometni turnir u Bihaću

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 17. decembra (FENA) - Na 34. izdanju Novogodišnjeg malonogometnog turnira u Bihaću nastupit će ukupno 58 ekipa u omladinskoj, seniorskoj i veteranskoj konkurenciji. Obezbijeđen je nagradni fond od 11.000 KM, a završnica će se igrati 13. januara naredne godine.

U seniorskoj konkurenciji nadmetat će se 33 tima s područja Unsko-sanskog kantona i iz pograničnih gradova Republike Hrvatske. Posebna pažnja usmjerena je na omladinski dio turnira, na kojem će se predstaviti 16 nogometnih škola.

- Ovo je turnir s respektabilnom tradicijom i iz godine u godinu nastojimo organizacijski napredovati. Možda smo očekivali i veći broj prijavljenih ekipa, ali smo zadovoljni s obzirom na sveukupnu situaciju u ovom dijelu države. Sigurno ćemo i ovaj put pokazati zašto je ovo jedan od najkvalitetnijih turnira u BiH - rekao je direktor Javne ustanove za sport, odmor i rekreaciju u Bihaću Ermin Lipović.

Pobjednički pehar u seniorskoj kategoriji brani ekipa "Autopraona Sajo", a ljubitelji malog nogometa u gradu na Uni će i ove godine uživati u majstorijama nekih od najboljih igrača iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Najbolje ekipe predvodit će malonogometni reprezentativci Hrvatske i BiH, zatim prvotimci Jedinstva i još nekoliko prvoligaških timova, uključujući najboljeg strijelca Prve lige Federacije BiH Nusmira Fajića iz Veleža.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu