Bosna i Hercegovina     | 17.12.2018. 13:15 |

Snijeg u Unsko-sanskom kantonu nije prouzrokovao veće probleme

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 17. decembar (FENA) - Trenutna visina snijega u Bihaću je 28 centimetara, dok je u ostalim gradovima Unsko-sanskog kantona izmjereno također između 20 i 30 cm snježnog pokrivača. Saobraća se otežano zbog zadržavanja snijega na kolovozu, međutim svi magistralni i lokalni putevi su prohodni.

Učesnici u saobraćaju se posebno pozivaju na oprez prilikom vožnje na putnom pravcu Ključ – Bosanski Petrovac – Drvar. U posljednjih 24 sata zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda s materijalnom štetom i to na području grada Bihaća. Na graničnim prijelazima u Bihaću i Velikoj Kladuši saobraćaj se odvija bez ikakvih ograničenja, a zadržavanja su maksimalno do 30 minuta.

Iz Kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite potvrđeno je kako nije bilo problema ni na elektroenergetskoj mreži, a i vodosnabdijevanje je za sada uredno. Vodostaj Une je 32 centimetra i daleko je od kritične tačke. Nisu zabrinjavajući ni vodostaji ostalih rijeka u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Pripadnici zimskih službi u svim gradovima i općinama USK bez većih problema obavljaju svoje radne obaveze, tako da prve snježne padavine na sjeverozapadu BiH nisu prouzrokovale ozbiljnije probleme.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović boravio u dvodnevnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije