Bosna i Hercegovina     | 17.12.2018. 13:43 |

Ambasador Koč posjetio Udruženje Rubin

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. decembra (FENA) - Ambasador Republike Turske u BiH Haldum Koč sa suprugom Pinar danas je posjetio hadžičko udruženje oboljelih i liječenih od tumora "Rubin".

On je u razgovoru sa članovima ovog Udruženja prije svega zahvalio predsjednici Esmi Šehić i članovima "Rubina" za sve što čine na polju suzbijanja rakova i tumora, saopćeno je iz ovog Udruženja.

- Došao sam ovdje sa namjerom da Vama, koji svojim svijetlim primjerom u borbi protiv bolesti nesebično pomažete i drugima, iskažem svoje poštovanje. Nije mala stvar da u sredini koja je malo dalje od glavnog grada BiH da građanima omogučite da imaju ultrazvučni i mamografski pegled. Hvala vam i ambasada Turske stoji Vam na raspolaganju - rekao je ambasador Koč.

Šehić je izrazila zadovoljstvo zbog posjete ambasadora i njegove supruge udruženju "Rubin".

- Počašćeni smo samom činjenicom da ste danas ovdje sa nama. Što se planova za budućnost tiče, Udruženje nastavlja da radi svoje redovne aktivnosti. U saradnji sa organizacijom "Think pink" planiramo u narednoj godini organizirati 50 besplatnih mamografija, a i nastaviti sa ultrazvučnim pregledima - rekla je Šehić.

Pinar Koč uručila je predsjednici Udruženja novac koji je dovoljan za 80 ultrazvučnih pregleda dojke, te je  izrazila nadu da će svi pregledi biti negativni kao i da će trend oboljelih biti u stalnom padu.

Udruženje "Rubin" iz Hadžića u proteklih godinu i tri mjeseca je uradilo oko 2.000 ultrazvučnih pregleda dojke.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Mjesec oktobar u znaku borbe protiv raka dojke i u Hadžićima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom