Bosna i Hercegovina     | 17.12.2018. 09:32 |

Krenula distribucija premija zdravstveno osiguranje u ZHŽ-u

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 17. prosinca (FENA) - Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) u ponedjeljak, 17. prosinca, započeo je s distribucijom premija osiguranja - markica za 2019. godinu.

Markica za 2019. godinu bit će bijele boje, s otisnutim logom Zavoda te numeracijom i godinom za koju vrijedi. Cijena godišnje premije kao i proteklih godina je 20 maraka, priopćeno je iz ZZO ZHŽ-a.

Markice će se distribuirati u područnim uredima Zavoda, prema mjestu prebivališta osiguranih osoba, do 29. ožujka 2019. godine.

Osobe do navršenih 18 godina života, korisnici stalne socijalne potpore te osobe s navršenih 65 godina života koje su osigurane preko Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, oslobođene su plaćanja participacije te imaju pravo na besplatnu markicu.

Osobe koje navršavaju 18 godina života u 2019. godini, besplatnu markicu mogu preuzeti do 29. ožujka 2019. godine, a markica će im vrijediti tijekom cijele godine.

Kako bi se osiguranicima izašlo u susret te u cilju povećanja učinkovitosti i kvalitete poslovanja, djelatnici Zavoda bit će raspoređeni na izdvojenim šalterima u poštanskim uredima Hrvatske pošte d.o.o. Mostar u Ljubuškom, Grudama, Širokom Brijegu i Posušju.

U Područnom uredu Zavoda u Širokom Brijegu, u cilju smanjenja gužvi koje se javljaju osobito u prva dva mjeseca distribucije markica, osiguranicima Zavoda bit će na raspolaganju djelatnik HP d.o.o. Mostar.

Plaćanje premije osiguranja moguće je i putem internet te mobilnog bankarstva.

Nakon 29. ožujka 2019. godine, markicu će moći nabaviti samo prvoprijavljeni, odnosno osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije i to najkasnije 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu.

Više informacija osiguranici mogu dobiti u područnim uredima Zavoda za zdravstveno osiguranje ZHŽ-a te na web stranici Zavoda www.zzozzh.com, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike KSB-a plaća premiju za 25.000 umirovljenika

ZZO ZHŽ započinje redovitu distribuciju markice za 2023. godinu

U HBŽ-u prosincu prodaja markica zdravstvenog osiguranja u visini od 30 maraka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu