Servisne informacije     | 17.12.2018. 09:17 |

U BiH narednih dana pretežno oblačno uz slab snijeg i povremenu kišu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. decembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne će biti pretežno oblačno vrijeme, a povremeno slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. 

Poslijepodne bit će bez padavine uz postepeno razvedravanje u Posavini, Krajini i Hercegovini. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -3, a u planinskim područjima do -12, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna od -2 do 2, na jugu od 4 do 9 stepeni. 

U Bosni će u srijedu, 19. decembra, po kotlinama i uz riječne tokove biti s maglom i niskim oblacima.  U ostatku BiH bit će sunčano, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -4, na planinama do -12, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu od 7 do 11 stepeni.  

U BiH će u četvrtak, 20. decembra, biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima na jugu, jugozapadu i sjeverozapadu zemlje očekuje se kiša.  Na planinama bit će sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na jugu od 2 do 7, a najviše dnevne  od 0 do 5, na jugu od 8 do 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo