Bosna i Hercegovina     | 17.12.2018. 08:56 |

Pripadnici FUCZ transportovali do Bihaća migranate i pripadnike GSS Bihać

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. decembra (FENA) - Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) sa dva vozila noćas su transportovali osam osoba sa lokacije Pršine uvale ispod Plješevice, i to četiri migranta i četiri pripadnika Gorske službe spašavanja FBiH - stanice Bihać koji su ih nakon cjelodnevne potrage pronašli na planini Plješevici kod Bihaća i ostali s njima u šumskoj kući do dolaska vozila FUCZ-a. 

Dvije osobe nisu željele da budu evakuisane te su ostale u šumskoj kućici do dolaska policije, saopćeno je iz FUCZ-a.

Zajedno sa FUCZ i radnicima Crvenog krsta krenula je i mehanizacija gradskog komunalnog preduzeća iz Bihaća koja je probijala i čistila put od snijega prema lokaciji na kojoj su se nalazi migranti i pripadnici GSS-a kako bi ih što prije prevezli do Bihaća.

Uspješno su i za kratko vrijeme transportovani u Bihać i predati radnicima Doma zdravlja koji su im pružili potrebnu medicinsku pomoć, jer su dva migranta bila sa promrzlinama opasnim po život, a druga dva pothlađena ali ne i životno ugrožena.

Gorska služba spašavanja iz Bihaća od subote je u potrazi za migrantima na planini Plješevici, nakon što su dobili poziv od Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) da se grupa migranata nalazi negdje u planini. Prije ove grupe pripadnici Gorske službe spašavanja jučer su pronašli još 20 migranata i vratili ih u Bihać.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo