Bosna i Hercegovina     | 16.12.2018. 17:32 |

U novoj Vladi RS-a ponovo Lukač, Golić, Kasipović...

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 16.decembra (FENA) – SNSD će u novoj Vladi RS-a imati osam ministara, od kojih je jedan broj bio i u dosadašnjem sazivu.

Lider SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da Dragan Lukač ostaje ministar unutrašnjih poslova RS-a, Srebrenka Golić će predvoditi resor za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, kao i ministar pravde Anton Kasipović i Zlatan Klokić u Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Novi ministri uime SNSD-a bit će u resoru poljoprivrede Boris Pašalić, ministar zdravlja bit će Alen Šeranić, Srađan Rajčević preuzima novoformirano Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, a Zora Vidović je nova ministrica finansija.

Mandatar za sastav nove Vlade RS-a je također SNSD-ov Radovan Višković, od kojeg se, kaže Dodik, očekuje da provoditi rigoroznu politiku odgvornosti za uspjeh vladinih politika u svim sektorima.

Nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a Dodik je rekao novinarima da je kandidat te stranke za predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeletija, a kandidat SNSD-a za člana kolegija Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH je Nikola Špirić.

Dodik je za sutra najavio konsultacije u vezi s novim Vijećem ministara i vjeruje da će većina koja stoji iza kolegija Predstavničkom doma parlamenta BiH moći da bude ključna za izbor novog Vijeća ministara BiH.

-Ne pravimo nikakvu zvaničnu koaliciju, već nastupamo tako kao RS. Naših devet poslanika u Predstavničkom domu je dovoljan kapacitet da možemo da osiguramo izbor Vijeća ministara – ustvrdio je lider SNSD-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Supruga Navaljnog u Briselu na sastanku ministara vanjskih poslova EU

Razriješena dvojica makedonskih ministrira

Predstavnici stranaka parlamentarne većine sastali se u Sarajevu

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti