Sport     | 16.12.2018. 16:55 |

Modrić s Real Madridom otputovao u UAE po novi trofej

FENA Agencije

 

MADRID, 16. prosinca (FENA) - Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić otputovao je u nedjelju s Real Madridom na klupsko svjetsko prvenstvo u Ujedinjene Arapske Emirate gdje se nada osvajanju posljednjeg trofeja u 2018. godini.

Europski prvak Real Madrid u srijedu će igrati u polufinalu protiv japanskog Kashima Antlersa koji je u nedjelju pobijedio meksičku Guadalajaru s 3-2. Finale u Abu Dhabiju igrat će se u subotu a ondje već sada mnogi vide Real Madrid i južnoameričkog prvaka River Plate. Argentinci će u polufinalu odmjeriti snage s domaćinom Al Ainom čiji je trener Zoran Mamić, prenosi Hina.

"S veseljem putujemo na ovo natjecanje. Imam dobar predosjećaj", istaknuo je Santiago Solari, trener španjolske momčadi. Osvoji li Real Madrid taj turnir bit će mu to sedmi naslov svjetskog prvaka. Klub sa sjevera Madrida osvajao je ovaj trofej 1960., 1998., 2002., 2014., 2016. i 2017. godine.

Upravo je prošle godine, također u Abu Dhabiju, 33-godišnji Modrić bio proglašen najboljim igračem tog natjecanja. Godinu dana kasnije kaže:"To nam je važno natjecanje. Najbitnije je da kao ekipa odigramo dobro"

I dok je njega u subotu publika na Santiago Bernabéu nagradila pljeskom zbog osvajanja Zlatne lopte, nagrade koju je iznio pred navijače uoči utakmice s Rayo Vallecanom, njegovi suigrači su izviždani. Unatoč tome što je Julena Lopeteguija zamijenio Solari, od kada je u 11 susreta upisao 9 pobjeda, apatija ne napušta Madrid.

Samo je 55.000 gledatelja, od mogućih 81.000, nazočilo pobjedi od 1-0 nad gradskim rivalom Rayo Vallecanom bez obzira što je to bila posljednja utakmica na Santiago Bernabéu ove godine. Slab odaziv nije bilo pitanje dana. Novine Mundo Deportivo napominju kako je prosjek posjećenosti ove sezone najniži od 2002. godine.

Gledatelji koji su došli u subotu prisustvovali su teško izborenoj pobjedi protiv predzadnje momčadi prvenstva. Solari je izvukao Modrića iz igre u sučevoj nadoknadi kako bi „ukrao vrijeme“ u trenucima kada je Rayo ozbiljno zaprijetio u pokušaju dolaska do boda u borbi za opstanak. Kada je posljednji put Rayo gostovao ondje 2015. susret je bio završio 10-2 za Real Madrid.

"Bernabéu se dosađuje " istaknule su na naslovnici novine Marca dok je konkurentski list AS objavio sličnu naslovnicu: „Ovaj Real Madrid je dosadan“. Takvi napisi uslijedili su nakon druge uzastopne, ali minimalne prvenstvene pobjede. Real Madrid je prije tjedan dana pobijedio s 1-0 posljednjeplasiranu Huescu na njenom terenu. Huesca je opasno napadala u posljednjim trenucima.

Subotnja teško izborena pobjeda uslijedila je nakon poraza od 0-3 od CSKA u Ligi prvaka što je isprovociralo salvu zvižduka. Bio je to najteži europski poraz Real Madrida ikada, premda je već bio osigurao prolaz u osminu finala kao prvi u skupini.

Marcos Llorente, vezni igrač Real Madrida, rekao je kako su njegovi suigrači i on zadovoljni posljednjim izvedbama, no zatim je dodao da imaju prostora za napredovanje. Pozvao je navijače da ih počnu bodriti umjesto napadati.

"Zvižduci nas slabe", naglasio je. Solari pak nastavlja s istom retorikom od kada je krajem listopada sjeo na klupu.

"Svidjelo mi se kako nas je bodrila publika čitavu utakmicu. Zvižduci na kraju, dio su nogometa", rekao je. "Mi smo međutim zadovoljni. Prošli smo skupinu Lige prvaka s prvog mjesta, nastavljamo igrati u kupu, a u prvenstvu smo smanjili bodovnu razliku za vodećim. Osjećaj je dobar", zaključio je.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!