Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 15.12.2018. 16:42 |

Matuzović: Autobusi polaze na vrijeme, ali dolaze sa osjetnim zakašnjenjem

FENA

TUZLA, 15. decembra (FENA) - Autobusni saobraćaj odvija se uz dosta poteškoća, a glavni razlog su od snijega nedovoljno očišćene prometnice - izjavio je za Fenu otpravnik na Autobusnoj stanici "Trans-Turist“u Tuzli Dragan Matuzović.

- Svi autobusi krenu na vrijeme, bilo da idu iz Tuzle ili iz drugih gradova prema Tuzli, a svi kasne u dolasku. Tako je bilo tokom cijelog dana, kada su od 30 minuta do dva sata kasnili autobusi iz Mostara, Sarajeva, Doboja, Bijeljine, Brčkog i drugih mjesta. Zanimljivo je da je najmanje kasnio, svega petnaestak minuta, autobus iz Beograda iako ide preko hladne i zavejane Majevice – kaže Matuzović.

Nije bilo zastoja uzrokovanih kvarom autobusa, a prema njegovim riječima, svi vozači "Trans Turista“ informirali su matično preduzeće o istim razlozima kašnjenja.

- Svi su referisali da ceste nisu dobro očišćene, te je vožnja zbog obilnog snijega bila otežana i usporena – zaključio je Matuzović.

Manja kašnjenja zabilježena su na međunarodnim linijama "Trans Turista“, pa je autobus za Amsterdam kasnio pola sata, dok je u potpunosti realizovan red vožnje na relaciji Tuzla - Zagreb - Pula.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu