Stranačke aktivnosti     | 15.12.2018. 16:14 |

Saopćenje za javnost Foruma mladih SDP-a BiH

FENA Saopćenje

 

Forum mladih SDP BiH: Kandidati za ministre u Vladi Kantona Sarajevo su časni, pošteni i kompetentni mladi ljudi

Forum mladih SDP BiH izražava veliko zadovoljstvo odabirom Damira Filipovića, Malika Garibije i Adnana Štete za SDP-ove ministre u Vladi Kantona Sarajevo. Pored činjenice da su ovi kandidati mladi, gotovo da nema člana koji se kroz rad u Forumu nije uvjerio u časnost, poštenje i stručnost ovih kandidata.      

Mi, koji ih poznajemo, sigurni smo kako će se i svi građani Kantona Sarajevo vrlo brzo, kroz rad naših ministara uvjeriti u tačnost ovakvih navoda. Nakon demokratizacije stranke podržavamo i svaku dobronamjernu kritiku, pogotovo onu koja dolazi iz partijskih redova. Ipak, smatramo nepoštenim da pojedinci koji ih ne poznaju unaprijed sude našim kandidatima na osnovu „rekla-kazala“ priča. Jedino što očekujemo je pružena šansa predloženim ministrima.

Svjedoci smo i da se u javnosti vrlo često moglo čuti zagovaranje izbora mladih i nekontaminiranih kandidata na funkcije, pa smo neugodno iznenađeni linčom dijela medija na naše kandidate.

Forum mladih smatra važnim i to što je nakon široke unutarpartijske rasprave, među ostalim, za ministra predložen i predsjednik FOM-a Damir Filipović. Ovo nam potvrđuje važnost Foruma mladih kao interesnog oblika unutar partije, te daje dodatni motiv našim članovima, kojima je ovo primjer kako se kompetencije i trud u SDP-u cijene.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo