Bosna i Hercegovina     | 15.12.2018. 14:59 |

U Zenici organiziran bazar kreativaca, izloženi unikatni radovi

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. decembra (FENA) - Udruženje građana "Naš most“ iz Zenice organizator je cjelodnevnog bazara kreativaca, na kojem će u holu Tržnog centra "Džananović“ do večeras u 21 sat biti izloženi unikatni ručni radovi 40-ak izlagača.

 -Ovo je bilo predviđeno da to bude mali bazar, za polaznike edukacija koje je organizirao 'Naš most' te da osobe treće životne dobi i djeca izlože svoje uratke sa tih radionica, ali su nam se pridružili i izlagači iz Sarajeva, Visokog, Kaknja i Zenice - kaže predsjednica Udruženja "Naš most“ Zdena Šarić, koja dodaje da zbog snijega i loših uslova na putu nisu mogli doći i gosti iz Zavidovića te pojedinih sela kod Visokog.

Međutim, veći dio najavljenih izlagača uspio se probiti do Zenice te su na prodaju ponudili svoje umjetnine i druge proizvode.

-Cilj je da prodajom osiguramo novac za nove radionice. Mnogi su došli i da ostvare kontakte, za buduću saradnju između udruženja, ali i da se učlane u 'Naš most' pa da idući put zajednički nastupamo - ističe Šarić.

Dodaje kako je ovo, nakon što su također prije tri mjeseca sličnu manifestaciju organizirali u prostoru "Tržnice“ Zenica, ovo tek drugi bazar kojeg organiziraju. Do sada su, kaže, organizirali samo izložbe, likovne kolonije, škole slikanja različitim tehnikama...

-Razmiljšamo sa iduće godine organiziramo i sajam rukotvorina, na što nas upravo motivira i današnji broj izlagača - najavljuje Šarić.   

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo