Bosna i Hercegovina     | 15.12.2018. 14:42 |

U Sarajevu uručeni certifikati polaznicima programa Access i TTTE

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 15. decembra (FENA) - Učenicima koji su uspješno završili dvogodišnje programe "English Access Microscholarship" i "Teaching Tolerance Through English" danas su na svečanosti u Sarajevu uručeni certifikati.

Ukupno 100 učesnika Gazi Husrev-begove medrese Sarajevo, Karađoz-begove medrese Mostar, Medrese Džemaludin-ef. Čaušević Cazin, Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" Travnik, Mješovite srednje škole "Travnik" iz Travnika i Srednje škole Stolac steklo je uslove za dobijanje certifikata.

Ambasadorica SAD-a u BiH Moureen Cormack izjavila je da joj je ovo četvrta ovakva ceremonija i da uvijek rado prisustvuje dodjeli certifikata polaznicima.

- Vjerujem da su učenici koji su završili ove programe, osim engleskog jezika, usvojili i vještine liderstva kao i sposobnost da doprinose budućnosti Bosne i Hercegovine - rekla je Cormack.

Svečanosti je prisustvovao i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Access program je dvogodišnji program učenja engleskog jezika i drugih praktičnih akademskih vještina koji podržava Vlada SAD-a putem Ambasade u Sarajevu, a implementiraju ga Rijaset IZuBiH u medresama i nevladina organizacija Američko vijeće za međunarodno obrazovanje u Sarajevu u drugim srednjim školama u nekoliko gradova.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Uručeni certifikati polaznicima STEM lab radionica iz Stoca

TZ KSB dodijelila certifikate nositeljima bike friendly standarda

Certificirana 34 predavača za koordinaciju i upravljanje kampovima za raseljene

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana