Ekonomija     | 15.12.2018. 13:49 |

Livno: Otvoren tradicionalni sajam rukotvorina 'Zlatne ruke Livnjaka'

FENA Mario Loncar

 

LIVNO, 15. prosinca (FENA) - Među brojnim događajima koji se organiziraju u Hercegbosanskoj županiji (HBŽ), posebno mjesto zauzima sajam kreativnosti pod nazivom „Zlatne ruke Livnjaka" koji već šestu godinu organizira Prodajno trgovački centar (PTC) "Forum" iz Livna.

Kako je za za Fenu u ime organizatora kazala Martina Čondrić, radi se o sajmu rukotvorina što ih ovaj poslovni centar organizira tradicionalno u prosinačko i predblagdansko vrijeme, a organizator ga je osmislio kao glavni sezonski događaj.

Njihov cilj,  navode organizatori, je jačanje kapaciteta proizvođača rukotvoraca, te upoznavanje javnosti Livna s njihovim radom.

Ove godine sajam se održava tijekom 15. i 16. prosinca,  a sudjeluje 40 izlagača od prijavljenih 64.

-Najviše izlagača je iz Livna, a slijede ih izlagaii iz Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča, Bosanskog Petrovca, Drvara te iz Trilja, susjedne Hrvatske - kaže Čondrić.

Kao razlog odustajanja oko dvadesetak izlagača navode se loši vremenski uvjeti uz velike sniježne nanose koje je okovalo cijelu HBŽ.

-Osim što posjetitelji imaju priliku razgledati unikatne predmete i ručne radove livanjskih kreativaca i njihovih gostiju, poput božićnih dekoracija, jaslica, ručnih vezova, cvjetnih aranžmana, drvenih i slikarskih radova umjetnika amatera, na drugim štandovima mogu se degustirati livanjski sirevi, likeri i džemovi od kupina, malina i aronije te poznate proizvode od drenjine sto su ih prezentirali uzgajivači iz Drvara - naglasila je Čondrić.

Inače, sajam je otvorila voditeljica Adela Bandov, a pokrovitelj ove kulturne manifestacije uz Poslovno trgovački centar "Forum" iz Livna  je i županijsko Ministarstvo poljoprivredne, vodoprivrede i šumarstva.


(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'