Regija     | 15.12.2018. 10:54 |

Cerar kazao Pompeu: Bilateralni pregovori o granici s RH ne bi bili produktivni

FENA Agencije

LJUBLJANA, 15. prosinca (FENA) - Novi pregovori s Hrvatskom oko granice "ne bi bili produktivni" pa Slovenija inzistira na implementaciji arbitražne presude, potvrdio je novinarima koji prate njegov posjet Washingtonu slovenski ministar vanjskih poslova Miro Cerar nakon razgovora u State Departmentu.

-Državni tajnik Mike Pompeo bio je zahvalan što sam jasno obrazložio naš stav. Povratak u neke pregovore s Hrvatskom nije produktivan - kazao je Cerar u petak, nakon razgovora s Pompeom i savjetnikom za nacionalnu sigurnost Johnom Boltonom.

Neprovođenje arbitražnog rješenja znači "ignoriranje međunarodnog prava" što je loše za "cijelu regiju zapadnog Balkana", kazao je Cerar čija je bivša vlada Hrvatsku zbog neimplementacije tog rješenja tužila sudu EU-a u Luksemburgu, tvrdeći da ona time krši europsku pravnu stečevinu.

-Od ministara i premijera država u regiji čujemo da se oni čude da se od njih traži da poštuju vladavinu prava, dok Hrvatska to u slučaju arbitraže ne čini - kazao je Cerar novinarima, te dodao da mu je Pompeo obećao da će SAD o tome "temeljito razmisliti", prenosi Hina.

Slovenski je ministar kazao i da je sa savjetnikom za nacionalnu sigurnost Boltonom konstatirao da postoji obostrana želja da se dobra suradnja dviju država nastavi i da se razgovor koncentrirao na sigurnosna pitanja na Balkanu.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Isusovačka služba za izbjeglice upozorila na probleme stranih radnika u Hrvatskoj

Plenković: Rafalei će idućih 40-ak godina štititi hrvatsko nebo

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu