Bosna i Hercegovina     | 14.12.2018. 17:34 |

Građanski savez: Deklaracija napad na državu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. decembra (FENA) - Građanski savez (GS) osuđuje deklaraciju Sabora Republike Hrvatske o Bosni i Hercegovini i smatra da je deklaracija direktni atak na suverenitet države BiH i „predstavlja nastavak politike Franje Tuđmana prema našoj zemlji“.

U saopćenju Građanske stranke se navodi da ova deklaracija predstavlja još jedan u nizu dokaza da su u GS-u bili u pravu kada su pozivali na odbranu interesa BiH od „hibridnog rata koji Hrvatska vodi pod krinkom članstva u EU i NATO“.

- Neaktivnost dijela političke scene u Sarajevu kad se tiče odbrane interesa BiH od brutalnog miješanja susjeda pokazuje da mreža saradnika hrvatskih službi seže i van akademskih i medijskih krugova - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je deklaracija Sabora Republike Hrvatske dokaz da je zločinačka politika Franje Tuđmana danas osnov za djelovanje vlasti iz Zagreba prema BiH.

- Međutim, odsustvo reakcije dijela političke scene u Sarajevu je dokaz da je vrijeme da ih se i javno prozove ako nastave sa šutnjom - saopćeno je iz GS-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić uložila rezervu na Deklaraciju sa samita EU - zapadni Balkan

G20 usvojio deklaraciju u kojoj je izbjegnuto direktno optuživanje Rusije za rat u Ukrajini

Vučić: U atenskoj deklaraciji nema uhićenja Putina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo