Stranačke aktivnosti     | 14.12.2018. 17:10 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Deklaracija napad na državu BiH”

Građanski savez (GS) osuđuje deklaraciju Sabora Republike Hrvatske o Bosni i Hercegvoini. GS smatra da je deklaracija direktni atak na suverenitet države BiH i predstavlja nastavak politike Franje Tuđmana prema našoj zemlji.

Nadalje, ova deklaracija predstavlja još jedan u nizu dokaza da smo mi u GS bili potpuno u pravu kada smo pozivali na odbranu interesa BiH od hibridnog rata koji Hrvatska vodi pod krinkom članstva u EU i NATO.

Neaktivnost dijela političke scene u Sarajevu kad se tiče odbrane interesa BiH od brutalnog miješanja susjeda pokazuje da mreža saradnika hrvatskih službi seže i van akademskih i medijskih krugova.

Deklaracija Sabora Republike Hrvatske je dokaz da je zločinačka politika Franje Tuđmana danas osnov za djelovanje vlasti iz Zagreba prema BiH. Međutim, odsustvo reakcije dijela političke scene u Sarajevu je dokaz da je vrijeme da ih se i javno prozove ako nastave sa šutnjom.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo