Bosna i Hercegovina     | 14.12.2018. 15:49 |

U Zimskog gradu Mostar dječji kutak i Djeda Mrazovi na biciklima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. decembra (FENA) - U Zimskom gradu Mostar – Winterville by Coca-Cola, u subotu, 15. decembra, u 12 sati, u organizaciji Podravke, bit će upriličen dječji kutak, u sklopu kojeg najmlađe očekuje maskota Lino s prigodnim darovima.

Osim likova iz crtanih filmova, koji se na šetnici svakodnevno igraju s djecom, sutra su u Wintervillu od 17 sati i animatori Goki i Kiki.

Dječji pedagog i mađioničar Stefano pripremio je zanimljiv program, koji počinje u 20 sati, a nakon toga nastupit će glazbeni sastav Zona isključenja.

U nedjelju, 16. decembra, u podne u Winterville stižu Djeda Mrazovi na biciklima, a u 17 sati animatori Goki i Kiki. Nedjeljna večer rezervirana je za gramofon i ploče, a dežurni DJ je Šef, saopćeno je iz Zimskog grada.

Svjetski prepoznatljivi kamion 'Coca-Cola Wintertruck', u okviru posjete europskim gradovima, u srijedu, 19. decembra, dolazi i u Mostar, a potom odlazi u Sarajevo i Banju Luku.

Istoga dana, u 16 sati bit će i Smotra zborova osnovnih škola, u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar, a u četvrtak, 20. decembra, održat će se Sajam mostarskih osnovnih škola.

Svojim programima sljedeće sedmice predstaviti će se i Dječji vrtići Ciciban i Graškograd, osnovne škole Petra Bakule, Antuna Branka Šimića, Ilije Jakovljevića, Ivana Gundulića, Gimnazija Mostar, Privatna gimnazija, Ekonomska škola Joze Martinovića, Elektrotehnička škola Ruđera Boškovića, Srednja građevinska te Srednja strojarska škola Fausta Vrančića Mostar.

U Wintervillu će naredne sedmice biti i likovi iz crtanih filmova, animatori Goki i Kiki, mađioničar Stefano, a bit će i puno glazbe, najavili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

U Mostaru dobra izlaznost prvog dana glasanja za Hrvatski sabor

Mostar i Nikšić potpisuju Sporazum o prijateljstvu i suradnji

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana