Bosna i Hercegovina     | 14.12.2018. 15:02 |

Klizav kolovoz u Goraždu uzrokovao dvije saobraćajne nezgode

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 14.decembra (FENA) - Klizavi kolovozi na području Goražda jutros su izazvali dvije saobraćajne nezgode - potvrdio je Feni šef Ureda komesara policije MUP-a BPK Goražde Emko Rizvanović.

Nezgode su se dogodile na magistralnom putu M20 u naselju Crkvine u Vitkovićima te u ulici Zaima Imamovića.

„Jedna osoba je zadobila lakše povrede u nesreći u ulici Zaima Imamovića dok je u obje nesreće pričinjena materijalna šteta. Razlog nezgoda je neprilagođena brzina uvjetima i stanju na putevima. Još jednom pozivamo vozače na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa uz napomenu za obavezno korištenje zimske opreme“ - kazao je Rizvanović.

Prema podacima Kantonalnog operativnog centra, visina snijega u gradskom dijelu Goražda iznosi 5 cm, dok u udaljenijim mjesnim zajednicama Orahovice, Kraboriš, Osječani, Ilovača i Berič iznosi i do 30 cm.

Magistralni, regionalni i dio lokalnih puteva su prohodni za vožnju, dok su nekategorisani putevi neprohodni.

U Općini Pale u FBiH visina snijega u nižim predjelima iznosi oko 10 cm, a u visinskim područjima i do 30 cm.  Kako ističu u Civilnoj zaštiti ove općine, saobraća se otežano zbog ugaženog snijega na kolovozu. Ekipe zimske operative su na terenu i rade na čišćenju snijega.

Veće probleme snježne padavine  nisu uzrokovale na području Općine Foča u FBIH gdje se visina snijega kreće od 10 cm, koliko iznosi u Ustikolini, do 15 cm na prijevoju Grebak.

Na čišćenju magistralnih puteva M-20 i M18.1 radi preduzeće Goraždeputevi d.d.Goražde i oni  su prohodni za normalno odvijanje saobraćaja.

Prema informacijama Direkcije za ceste BPK-a Goražde, regionalni put R- 448 Potkozara-Goražde-Hrenovica koji je u nadležnosti direkcije  je  također prohodan. Autobuski saobraćaj se odvija po ustaljenom redu vožnje. Ekipe putne operative su na terenu i vrše čišćenje i posipanje abrazivnog materijala.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Peking zatvorio pojedine ceste nakon obilnih snježnih padavina

Više od 130 povrijeđenih u Tokiju nakon velikog snijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu