Bosna i Hercegovina     | 14.12.2018. 13:55 |

Na putevima u višim predjelima za teretna vozila obavezna upotreba lanaca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. decembra (FENA) - Na većini puteva u višim predjelima Bosne i Hercegovine ima ugaženog snijega i leda na kolovozu, tako da je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca. Posebno se skreće pažnja na puteve na području Unsko-sanskog kantona, kao i na puteve Tuzla-Bijeljina, Glamoč-Livno, Bugojno-Kupres, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Travnik-Donji Vakuf, Srednje-Olovo-Kladanj, Gacko-Tjentište, Sarajevo-Rogatica, Sarajevo-Foča i Banja Luka-Travnik, preko Skender Vakufa. 

Na putevima u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira snježne nanose, na pojedinim dionicama visine do 50 cm. Izdvaja se put Livno-Bosansko Grahovo-Strmica. Snježnih nanosa ima i na putu Livno-Šuica. U nižim predjelima kolovoz je mokar i djelimično zasnježen. Vozačima se preporučuje opreznija vožnja i da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 t.  

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo