Svijet     | 14.12.2018. 12:50 |

Izraelska vojska izvela raciju u sjedištu Palestinskog olimpijskog komiteta

FENA Internet

RAMALLAH, 14. decembra (FENA) - Izraelske okupacione snage u četvrtak navečer izvele su raciju u sjedištu  Palestinskog olimpijskog komiteta (POK) u gradu Al-Bireh na okupiranoj Zapadnoj obali, saopćili su palestinski sigurnosni izvori.

Izraelski vojnici pretražili su sjedište u pokušaju da dođu do snimaka sa sigurnosnih kamera. Vojnici su nagurali službenike komiteta u jednu prostoriju i fizički su napali neke od njih, navodi komitet u saopćenju.

Zvaničnici komiteta saopćili su da su, ipak, odbili predati snimke izraelskoj vojsci, po naređenju čelnika POK-a Jibrila Rajouba.

Izraelska vojska ranije je izvela potpunu blokadu Ramallaha i Al-Bireha nakon pucnjave sjeveroistočno od dva grada u kojoj su najmanje tri izraelska vojnika poginula.

Vojska je zatvorila sve kontrolne punktove na cestama koje vode do Ramallaha i Al-Bireha sa svih strana, a vojni džipovi  ušli su u sjeverne dijelove Al-Bireha, očigledno u potrazi za napadačima, koji su izgleda pobjegli, prenosi palestinska novinska agencija Wafa.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Izraelska vojska spremna da evakuira palestinske civile i napadne skloništa Hamasa u Rafahu

Šef izraelske vojne obavještajne službe podnio ostavku zbog 7. oktobra

Netanyahu: Borit ću se protiv bilo kakvih američkih sankcija vojnim bataljonima

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta