Bosna i Hercegovina     | 13.12.2018. 16:51 |

Saradnja Fakulteta za javnu upravu i Ureda koordinatora za reformu javne uprave

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - Dekan Fakulteta za javnu upravu Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Nezir Krčalo i koordinator za reformu javne uprave Dragan Ćuzulan danas su u Sarajevu potpisali sporazum o saradnji dviju institucija.

Sporazumom su obje strane izrazile spremnost na zajedničko djelovanje u cilju olakšavanja i unapređenja procesa reforme javne uprave u Bosni i Hercegovini, kao i podizanja kvaliteta obrazovanja stručnih kadrova u skladu s potrebama javne uprave.

Ćuzulan je rekao da je Ured koordinatora za reformu javne uprave i na taj način otvorio vrata akademskoj zajednici kako bi u budućnosti, kroz zajedničko djelovanje, razmjenu iskustava i konkretne aktivnosti, reformu javne uprave vratili u akademski diskurs.

Sporazumom su definisana područja saradnje, a ona se između ostalog odnose na: partnerski odnos kroz sudjelovanje u obrazovnim, stručnim i naučnim projektima, uključivanje nastavnog osoblja i stručnih saradnika Fakulteta za javnu upravu za potrebe realizacije određenih aktivnosti u sklopu reforme javne uprave u BiH koje koordinira i vodi Ured koordinatora za reformu javne uprave, podršku nastavnim i stručnim programima, kao i usmjeravanje istraživanja i analiza u sklopu magistarskih i doktorskih disertacija u skladu s aktuelnim temama u procesu reforme javne uprave.

Potpisujući sporazum Ured koordinatora za reformu javne uprave otvorio je vrata studentima Fakulteta za javnu upravu za obavljanje studentske prakse, saopćeno je iz te institucije. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ćuzulan: Institucije sporo realiziraju mjere iz reforme javne uprave

Otajagić: Upravni postupak je ključni aspekt reforme javne uprave u BiH

Ćuzulan: Građani imaju pravo da znaju kako se troše budžetska sredstva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo