Kultura     | 13.12.2018. 16:27 |

'Snježana i sedam patuljaka' na ledu, čarolija za sve uzraste

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - Svjetski proslavljena trupa 'Russian Ice Stars' izvest će u petak, subotu i nedjelju (14., 15. i 16. decembra), u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji u Sarajevu, spektakl na ledu "Snježana i sedam patuljaka".

Oni će oživjeti na ledu tu priču za sve uzraste o čarobnom ogledalu, prelijepoj i dobroj djevojci, mladom princu, zloj vještici i začaranoj crvenoj jabuci.  

Kreativni direktor britanske produkcijske kompanije Russian Ice Stars Julian Deplidge kazao je novinarima danas u pauzi probe da tu trupu čine vrhunski umjetnici na ledu. Gledaoci će, kaže, uživati u virtuoznom plesu, raskošnim kostimima, efektnom osvjetljenju, vrhunskoj koreografiji i akrobatici.  

Radi se o kombinaciji klizačkog, akrobatskog i plesačkog umijeća. Sudionici predstave kažu da se svaki put 'trude da ostave dušu na ledu', te da bez obzira na ulogu publika mora vjerovati u ono što rade na ledu.  

Bosanskohercegovačka glumica Aida Bukva ima ulogu vile naratora, javlja se između scena da poveže priču. Za nju je, kaže, čast i zadovoljstvo raditi s vrhunskim umjetnicima.  

Za trupu 'Russian Ice Stars' nastup u Sarajevu dio je turneje koju su započeli u Beogradu. Nakon Sarajeva nastupit će u Grčkoj (Atina i Solun).

Organizator napominje da su, ulaznice za predstave u Skenderiji, u prodaji putem sistema kupikartu.ba u svim većih gradovima u BiH.     

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U okviru priprema za sajam turizma najavljena rekonstrukcija dvorane 'Mirza Delibašić'

Otvoren Sajam bh. privrede u Sarajevu, više od 250 izlagača

Radovi na raskrsnici na Skenderiji završeni, sutra počinje druga faza radova kod Tehničke škole

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom