Bosna i Hercegovina     | 13.12.2018. 13:35 |

Potvrđena optužnica zbog napada na reportere Klixa i Al Jazeere

FENA Fedzad Forto

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Emile Hamzić i Suada Lele zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, odnosno zbog napada na fotoreportera portala Klix.ba Kemala Softića i snimatelja TV Al Jazeera Balkans Mirsada Bukvića

- Terete se da su 26. jula 2018. godine za vrijeme trajanja skupa demobiliziranih boraca, u neposrednoj blizini raskrsnice ulica Skenderija-Hamze Hume, fizički napali fotoreportera portala “Klix.ba” i snimatelja TV “Al Jazeera Balkans”, nanijevši im lake tjelesne povrede - navodi se iz ovog Tužilaštva.

Kako je precizirano u optužnici, "dana 26.07.2018. godine, oko 16,20 sati, u Sarajevu ulici Obala Kulina bana b.b. (u neposrednoj blizini raskrsnice ulica Skenderija-Hamze Hume), opština Centar, za vrijeme trajanja skupa demobilisanih boraca na kojem je bio okupljen veći broj građana, kao učesnici tog skupa, Hamzić Emila i Lelo Suad bez ikakvog povoda i razloga i to Hamzić Emila držeči metalnu šipku u ruci, prišli K.S. (novinaru portala “Klix”) znajući da je ovaj novinar i fotoreporter s obzirom da je u ruci držao fotoaparat, pa ga Hamzić Emila udarila metalnom šipkom u predjelu stomaka i rebara, a Lelo Suad ga uhvatio rukama u predjelu vrata i počeo stiskati, a da bi kada je Hamzić Emila vidjela da M.B. novinar i fotoreporter TV (Al Jazeera) prilazi kolegi K.S. da ga zaštiti od daljeg fizičkog napada, Hamzić Emila i njega udarila metalnom šipkom koju je držala u ruci i to u predjelu njegove lijeve ruke, usljed kojih fizičkih napada je novinar K.S. zadobio lake tjelesne povrede u vidu nagnječine u predjelu grudnog koša sa lijeve strane i nagnječine sa stezanjem predjela vrata, a novinar M.B. zadobio laku tjelesnu povredu u vidu nagnječine u predjelu lijevog lakta, što je sve ugrozilo mir građana".

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

PSOTC - Održan temeljni kurs o upravljanju medijima u operacijama podrške miru (VIDEO)

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu