Regija     | 13.12.2018. 12:15 |

Rasprava o zagrebačkom proračunu započela stankama klubova, Bandić otišao

FENA Internet

ZAGREB, 13. prosinca 2018. (Hina) - Rasprava o proračunu za iduću godinu teškom 8,19 milijardi kuna u četvrtak je na sjednici Gradske skupštine obilježena stankama klubova - prvo Bandićeve stranke, a zatim i HDZ-a te odlaskom gradonačelnika Bandića natrag u bolnicu.

Prvu stanku u trajanju od pola sata zatražila je predsjednica Kluba Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti Ana Stavljenić Rukavina, radi daljnjih konzultacija članova kluba.

Drugu polusatnu stanku zatražio je predsjednik Kluba HDZ-a Drago Prgomet, radi, kako je pojasnio, također konzultacija s obzirom na dnevni red i način na koji je započela sjednica.

Za vrijeme jedne od stanki gradonačelnik Milan Bandić ušao je u službeni automobil i vratio se u bolnicu. Na pitanje novinara kakva je situacija s proračunom, te hoće li ga zastupnici podržati, odgovorio je: "Najvažnije je da je čovjek zdrav". 

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza (GLAS) Anka Mrak-Taritaš kazala je novinarima da postoje tri scenarija.

Prvi scenarij je da zastupnici raspravljaju o proračunu i da ne bude prihvaćen. Budući da je ovo sve odgađanje, Mrak Taritaš predviđa da do toga neće doći.

Drugi scenarij je, kaže, da gradonačelnik povuče proračun, a ako do toga dođe, Mrak Taritaš je najavila da će tražiti od Odbora za poslovnik i statut što dalje i što zakon kaže.

"Ako gradonačelnik povuče proračun i ako ga ne dostavi Skupštini u primjerenom roku, gradonačelnik je taj koji ide na izbore. Onda je loptica kod njega i mi čekamo", kazala je Mrak Taritaš. Dodala je da bi po svemu sudeći primjereni rok bio 28. prosinca.

Treći scenarij je da predsjednik Skupštine Andrija Mikulić kaže da se skupština odgodi za tri dana, što on ima mogućnost, napomenula je.

"Sva tri scenarija govore da gradonačelnik nema 26 ruku za proračun i da će se prvi put u Zagrebu dogoditi da proračun neće proći. Ovo je samo kupovanje vremena", ustvrdila je Mrak Taritaš.

Po njoj je najizglednije da će gradonačelnik povući proračun i "da ćemo imati novu Skupštinu između Božića i Nove godine i da ćemo zadnjeg trena vidjeti hoće li proračun proći ili ne".

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Državljanin Srbije i BiH uhićen u Zagrebu po Interpolovoj tjeralici

Zagreb: Zapriječio im put, pucao u zrak pa oteo automobil

Objavljen roman Thomasa Manna "Buddenbrookovi"

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom