Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 13.12.2018. 11:49 |

Božićni koncert u Tuzli s New Trinity Baroque ansamblom iz Atlante

FENA

TUZLA, 13. decembra (FENA) - Franjevački samostan Tuzla i tuzlanska podružnica HKD “Napredak”, u povodu velikog katoličkog blagdana Božića, u nedjelju organiziraju tradicionalni Božićni koncert.

Ovoga puta tuzlanskoj publici predstavit će se čuveni vokalni ansambl New Trinity Baroque iz Atlante, koji čine vrhunski glazbenici iz cijelog svijeta, a kojima dirigira pionir u istraživanju rane glazbe, orguljaš i osnivač orkestra Predrag Gosta.

- Gosta je stalno na relaciji Beograd – Atlanta, ansambl često gostuje diljem svijeta, a u Tuzlu stižu sa dvadesetak glazbenika. Trudimo se da tuzlanskoj publici svaki put ponudimo vrhunski glazbeni događaj, pa će tako biti i na predstojećem Božićnom koncertu – izjavio je za Fenu gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli fra Mario Divković.

Posebnost ansambla New Trinity Baroque je što svi sviraju na povijesnim instrumentima, odnosno originalima ili kopijama iz doba glazbe koja se izvodi i pritom prate najsuvremenije trendove izvođenja barokne glazbe.

Osim američkih glazbenika, na Božićnom koncertu nastupit će i tuzlanskim ansambl Iuventus Salinarum pod ravnanjem Zlatka Špoljarevića.

Božićni koncert bit će održan u BKC-u u Tuzli, 23. decembra s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan, rečeno je Feni.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana