Najave     | 13.12.2018. 10:18 |

Wigemark na prezentaciji web portala za organizacije civilnog društva u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador Lars-Gunnar Wigemark održat će uvodni govor na prezentaciji web portal eKonsultacije za predstavnike organizacija civilnog društva u BiH.

Prezentacija će biti održana sutra u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Web portal eKonsultacije je kreiran u okviru projekta "Jačanje kapaciteta vladinih institucija za učešće u političkom dijalogu sa civilnim društvom” (CBGI).

Web portal eKonsultacije će omogućiti pravovremeno informiranje i konsultiranje građana i predstavnika organizacija civilnog društva i tako olakšati njihovo učešće u kreiranju javnih politika. Bit će predstavljen i eRegistar udruženja i fondacija.

To su samo neki od rezultata projekta koji EU finansira s preko 570.000 eura, s ciljem jačanja civilnog društva u BiH i njihovog aktivnog učestvovanja u donošenju odluka u procesima EU integracija u BiH.

Prezentaciji će prisustvovati predstavnici organizacija civilnog društva u BiH, kao i predstavnici državnih institucija BiH, saopćeno je iz Delegacije EU U BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

VTK predstavila novi portal za podršku preduzećima u internacionalizaciji poslovanja

Bit Alijansa objavila portal DigitalnoVrijeme.ba za kvalitetniji digitalni život

Kešmer: Raport.ba nezavisni portal na kojem će svi imati svoj prostor

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo