Regija     | 12.12.2018. 18:29 |

Crna Gora: Lišeni slobode zbog krijumčarenja Somalijaca

FENA Mladenka Krilic

PODGOIRCA, 12. prosinca (FENA) - Rožajci S.Dž.(38), E.R.(32) i F.Dž.(33) uhićeni su jutros u akciji policije zbog sumnje da su kao dio međunarodne organizarane kriminalne grupe nelegalno prevozili državljane Somalije preko granice u Srbiju.

Kako se navodi se na službenim stranicama crnogorskoga MUP-a, za dvojicom osumnjičenih se još traga, a u toj akciji također lišene su slobode tri osobe na području Srbije.

Akciju "Aurora" sproveo je Odsjek za suzbijanje trgovine ljudima, krijumčarenja i ilegalnih migracija u suradnji sa Specijanim policijskim podjeljenjem.

U razdoblju od srpnja 2018.  službenici kriminalističke policije su vodeći istragu u suradnji sa službenicima MUP-a Republike Srbije – Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumčarenja ljudi, identificirali dvije organizirane kriminalne grupe koje su djelovale na području Crne Gore i Srbije.

Kako se navodi na stranicama MUP-a, sumnja se da su ove grupe formirane u cilju vršenja krijumčarenja stranih državljana porijeklom iz Somalije na ruti Crna Gora – Srbija s krajnjim ciljem njihovog ulaska u zemlje Zapadne Evrope, Austriju i Njemačku. 

Organizirana kriminalna grupa koja je, kako se sumnja, djelovala na području Crne Gore, a koju je činilo pet članova, je radi sticanja imovinske koristi vršila, prihvat, prevoz, privremeni smještaj i ilegalno prevođenje osoba preko državne granice u Republiku Srbiju, koristeći se alternativnim putnim pravcima i planinskim stazama, te predaju krijumčarenih lica članovima kriminalne organizacije na području Srbije.

Sumnja se da je na ovaj način prokrijumčareno 19 osoba, navodi se u priopćenju.

 

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Podgorica: Zbog dojave o bombi evakuirana zgrada u kojoj su smještena tri suda

U prometnoj nesreći u Mostaru teško ozlijeđena 74- godišnja pješakinja

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!