Kultura     | 12.12.2018. 18:00 |

Izložba fotografija 'France eMotion' stigla u Mostar

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 12. prosinca (FENA) - Francusko veleposlanstvo i Francuski institut u Bosni i Hercegovini predstavili su večeras u prostorijama SPARK-a izložbu France eMotion – Le voyage animé, selekciju djela četiri fotografa iz četiri različite zemlje i dva umjetnika iz digitalnog svijeta.

Fotografi David Schallion (SAD), Ishola Akpo (Benin), Edu Monteiro (Brazil) i Lourdes Segade (Španjolska) prošli su dio Francuske tijekom ljeta 2017. godine te svojim aparatima zabilježili 35 različitih kulturnih znamenitosti, kao što su muzeji, dvorci, nesvakidašnji hoteli, izložbena mjesta, lukovi mostova, željezničke stanice, avangardne konstrukcije i slično.

Izložbu je otvorio veleposlanik Francuske u BiH Guillaume Rousson, koji je kazao kako su ova četiri fotografa uspjeli svojim talentom otkriti i podijeliti s gledateljima čaroliju francuskoga nasljeđa.

- France eMotion novo je umjetničko iskustvo, susret fotografije i digitalne animacije, koje promatrače vodi na putovanje puno iznenađenja pozivajući ih tako da ponovo otkriju nevjerojatno bogatstvo francuske kulturne baštine - istaknuo je francuski veleposlanik.

Po njegovim riječima, tih 35 neobičnih dijela, koje oživljavaju zahvaljujući osjećaju realnosti, imaju za cilj potaknuti radoznalost i želju gledatelja iz cijelog svijeta za upoznavanjem Francuske.

Tijekom izložbe, posjetitelji su mogli preuzeti besplatnu aplikaciju France Emotion s Google Play i Apple Store i otkriti ljepote francuske baštine u digitalnom obliku.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Francuska spremna da nastavi s finansijskom pomoći za UNRWA

Francuska se zalaže za veće ograničavanje uvoza prehrambenih proizvoda iz Ukrajine

Francuski javni deficit porastao na 5,5 posto BDP-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!