Bosna i Hercegovina     | 12.12.2018. 15:55 |

Ramović: Grad Goražde spremno dočekuje snježne padavine

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 12. decembra (FENA) – Grad Goražde spremno će dočekati snježne padavine iako za zimsko održavanje kategorisanih i nekategorisanih puteva još uvijek nije izabran izvođač radova – kazao je Feni gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

Po njegovim riječima, službe koje su zadužene za održavanje puteva spremne su reagovati u svakoj situaciji te će i ove kao i prošlih godina nastojati da osiguraju prohodnost svih dionica u nadležnosti grada.

- Grad Goražde ima preko 600 kilometra kategorisanih i nekategorisanih puteva u 20 mjesnih zajednica koje održavamo, što je ogromna kilometraža. Imamo potpisane okvirne ugovore o redovnom održavanju lokalnih puteva na području grada Goražda od interesa za lokalnu zajednicu. U svakom momentu imamo spremne firme, s kojima su potpisani ugovori, kad budu potrebne. Riječ je o firmama Goraždeputevi d.d. i Okac d.o.o. s kojima do sada  nismo imali niti jedno loše iskustvo – kazao je Ramović.

Dodao je da se na poziv predsjednika mjesnih zajednica uvijek može vanredno djelovati.

- Imamo zaposlena i dva putara za potrebe održavanja puteva beričke i ilovačke kotline. Zadovoljni smo dosadašnjom sveukupnom saradnjom kako sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica tako i sa pomenutim firmama i tu saradnju ćemo nastaviti i ubuduće. Tako da mogu da kažem da spremni dočekujemo i ovu zimu, a reagovaćemo na svim područjima kako u gradskim tako i prigradskim i ruralnim mjesnim zajednciama – kazao je gradonačelnik Goražda.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Goraždani traže rješavanje problema nelegalne deponije u Šišetima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo