Bosna i Hercegovina     | 12.12.2018. 13:21 |

Pendeš u oproštajni posjet primila veleposlanicu NR Kine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. prosinca (FENA) - Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sa suradnicima primila je danas u oproštajni posjet veleposlanicu NR Kine u BiH Chen Bo i vojnog izaslanika NR Kine u BiH brigadira Luo Tiefenga.

Tijekom sastanka razgovarali su o trenutačnim aktivnostima u MO i OSBiH, kao i o nastavku suradnje.

Razgovarano je o dosadašnjoj suradnji dviju zemalja s posebnim osvrtom na prošlogodišnji posjet izaslanstva MOBiH NR Kini i potpisani Sporazum o vojnoj pomoći za Bosnu i Hercegovinu između Ministarstva obrane BiH i Ministarstva obrane NR Kine.

Taj sporazum su potpisale veleposlanica NR Kine u BiH i ministrica obrane BiH Marina Pendeš 6. prosinca 2017. godine, a odnosio se na vojnu pomoć NR Kine u vrijednosti od 2,5 milijuna konvertibilnih maraka. Ta donacija će biti realizirana kroz isporuku specijaliziranih inženjerskih i građevinskih mašina za potrebe OSBiH.

Pendeš se i ovom prigodom zahvalila na pomoći i sveukupnom doprinosu NR Kine Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH, te izrazila očekivanja za nastavkom i proširenjem iste. Također, izrazila je zahvalnost na potpori koju NR Kina pruža BiH i u drugim oblastima, prije svega u oblasti gospodarstva  i kulture.

Veleposlanica Bo se zahvalila na prijamu i uspješnoj trogodišnjoj suradnji s MO i OS BiH, te ocjenila važnim prošlogodišnji posjet našeg izaslanstva NR Kini za buduću suradnju, za koju vjeruje da će se uspješno nastaviti.

Pendeš sa suradnicima je poželjela veleposlanici Bo sve najbolje u životu i  karijeri, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

Posmatrački let "Otvoreno neba" nad BiH naredne sedmice

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu