Bosna i Hercegovina     | 12.12.2018. 13:20 |

Ponovljen javni poziv za projekt podrške Saudijske Arabije u Srebrenici

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 12. decembra (FENA) - Općina Srebrenica raspisala je ponovljeni javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu poljoprivredne mehanizacije i opreme, a na osnovu odluke koja je donesena na prethodnoj sjednici Skupštine općine kojom je načelniku općine data saglasnost za završetak procedura odabira korisnika po ovom projektu koji finansira Kraljevina Saudijska Arabija.

Na prethodni javni poziv bilo je prijavljeno više od hiljadu aplikanata.

Šef kabineta načelnika Općine Srebrenica Vladan Milovanović kazao je da je poziv ponovljen kako bi se ukinula stavka podjele traktora, a povećala podjela motokultivatora, kako bi veći broj korisnika bio obuhvaćen.

- Po ponovljenom javnom pozivu planirana je podjela 92 motokultivatora, 35 brdskih kosaćica, pet za sađenje krompira i pet mašina za vađenja krompira, 50 trimera itd. Ovim novim javnim pozivom skoro će biti zadovoljeno 200 korisnika i to nam je osnovni cilj. Svi aplikanti koji su aplicirali po starom javnom pozivu biće uzeti u razmatranje - kazao je Milovanović.

Rok za podnošenje zahtjeva je osam dana od dana objavljivanja ovog javnog poziva, a nakon isteka javnog poziva načelnik općine će formirati komisiju za odabir korisnika.

- Do nove godine moramo da sačinimo preliminarni spisak koji će biti sačinjen u zakonskim okvirima i dostupan javnosti. Ovaj projekt je veoma značajan za općinu - istakao je Milovanović.

Ukupna vrijednost projekta Kraljevine Saudijske Arabije iznosi milion eura.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ministarstvo privrede BPK Goražde podržava rekonstrukciju bazena u Vitkovićima

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo